Fråga:
Kontrollerande elnät (230 V) levererar upp till 5/10 ampere med Arduino
Rajendra
2014-02-15 19:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag letar efter en enkel, billig kostnadslösning för att styra på / av strömförsörjningen till viss utrustning. Kontrollen görs med hjälp av en av utgångsstiftet i Arduino Uno.

Ingångsutlösaren och hur man styr den är applikationsberoende. t.ex. att styra en utrustning eller styra försörjningen till en sektion i hemmet men i princip förblir implementeringen av nätkontrollmodulen densamma. Så letar efter en lösning som är säker när du gör anslutningar såväl som under användning inomhusförhållanden i flera år.

Din fråga tar upp en viktig punkt: se till att du vet vad du gör eftersom ** allt som involverar elnätet är potentiellt dödligt **. Medan du specifikt letar efter något säkert kommer du troligtvis att behöva justera och felsöka det, vilket aldrig kommer att kvalificeras som säkert. Om du bara försöker göra något användbart eller didatiskt med din Arduino, välj något annat att leka med. Föredrar att driva dina saker med en högkvalitativ väggvarta eller färdiggjord strömförsörjning.
Jag menar inte att vara oförskämd, men din fråga verkar sakna forskning. Har du google för en lösning? Hittade du något som liknar det du letade efter? Om du hittat något men det inte riktigt tjänar ditt syfte, visa oss och berätta varför. Dela din forskning med oss.
Jag uttala Ricardos kommentar. Att hantera elnätet på något sätt kan vara ** extremt farligt **. Gör inte det på egen hand bara för experimentens skull eller * om du inte har hanterat elnätet tidigare *. Det minsta misstaget kan leda till stora skador på fler än ett sätt.
> Har du google för en lösning? OK, jag borde ha nämnt det i första hand. De googlade lösningarna var på linjerna http://playground.arduino.cc/uploads/Main/relays.pdf. Vilket jag tyckte inte var säkert vid montering såväl som vid användning, eftersom det vanligtvis inte kan vara tempererat att lägga allt i lådan hemma. Så letar du efter en lösning som faktiskt tar hand om frågan påpekad av Ricordo och Asheesh.
Två svar:
#1
+6
TheDoctor
2014-02-15 20:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PowerSwitch Tail 2 är ett utmärkt sätt för experter att styra nätspänningarna. Den är isolerad och frikopplad internt, så du behöver bara ansluta 5v, GND och en signalledning för att styra den.

Den här modellen stöder endast 120V, men det finns också kit för 230V.

enter image description here

bild från sparkfun

Säker men inte billig. Men +1 för att hantera säkerhet över kostnad.
Observera att den här modellen endast stöder 120V (US) medan OP behöver en lösning för 230V. Det kan vara bra att leta efter en motsvarighet för den europeiska marknaden.
Ja, just det. EU-version [här] (http://www.powerswitchtail.com/Pages/PSTKKit.aspx)
Tack TheDoctor, jag letar efter den här lösningen.
Den länken pekar på en sida med amerikanska och EU-kit
#2
+2
seggy
2014-09-16 16:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att spela med elnätet är farligt - så bäst att använda ett kit som är utformat för det ändamålet. Var försiktig med enheter som är designade i USA - deras säkerhetskrav är lite annorlunda än Storbritannien och Europa.

Till exempel har Power Switch Tail-kit ingen säkring - om apparaten som kontrolleras blir felaktig och startar att dra en större ström kan omkopplaren brinna upp.

Här är en designad med tanke på Storbritanniens säkerhetsfunktioner:

http://www.sf-innovations.co .uk / mains-switch-widget.htmlDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...