Fråga:
Finns det ett semi-permanent sätt att fästa ledningar till Nano?
Chris O
2014-02-13 21:25:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det åtminstone för prototyper ett semi-permanent sätt att fästa ledningar till Nano-stolparna?

Arduino nano

Och ja, vanligtvis hänger Nano gratis utrymme vid sina ledningar (ja jag vet, snabbt och smutsigt, borde använda något renare, även för prototyper). Så jag hoppas på det bästa av två världar, robust "nog" för att hålla fast, men ändå möjligt att ta bort och växla runt. Har ingen tur att hitta sådana råd på internet, kanske söker efter fel termer.

REDIGERA: Jag försummade en viktig punkt, varje tråd är ansluten individuellt precis som SparkFun-ledningarna med den kvinnliga rubriken som nämns i @ TheDoctors svar nedan.

Inte säker på exakt vad du letar efter. Dupont-kontakt, kanske?
Vad sägs om en brädbräda? De är användbara så att ledningarna är lite säkrare.
Glöm inte lödningen. Det är ett tidvis bevisat semipermanent till permanent sätt att fästa ledningar.
Du försöker göra något på ett hårdare och mindre effektivt sätt än du kan vara. Ja, det finns sätt att göra vad du vill. Nej, det är nästan säkert att det inte är vettigt att inte använda en bräda. Det kan finnas begränsningar som gör olika lösningar olämpliga, men i så fall bör du inkludera dem i din fråga.
Fyra svar:
#1
+6
TheDoctor
2014-02-13 22:39:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns bygelkablar som har en kvinnlig rubrik i ena änden och en manlig rubrik i den andra. Exempel: https://www.sparkfun.com/products/9140

jumper wires

Du kan också koppla flera kablar till en remsa kvinnliga rubriker, till exempel https://www.sparkfun.com/products/115

headers

Raden med kvinnliga rubriker, som visas i den andra länken, är vägen att gå, eftersom de enskilda ledningarna har en tendens att springa ut då och då, medan hela raden är mycket säkrare.
#2
+3
Chris Stratton
2014-06-06 19:26:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett trådlindningsverktyg kan fungera bra för detta - omslaget tenderar att vara ganska säkert om det görs rätt, även om tråden i sig kan gå sönder om den är stressad.

#3
+2
Greenonline
2015-07-20 10:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Förutsättningen hela bakom Gravitechs design av Arduino Nano var att den skulle anslutas till en brädbräda . Om du gör det är ingen av stiften kvar dinglande . Från Arduinos hemsida för Nano:

Arduino Nano är ett litet, komplett och brädbrädevänligt bräde baserat på ATmega328 ( Arduino Nano 3.x) eller ATmega168 (Arduino Nano 2.x). Den har mer eller mindre samma funktionalitet som Arduino Duemilanove, men i ett annat paket. Den saknar bara ett likströmsuttag och fungerar med en Mini-B USB-kabel istället för en vanlig. Nano designades och produceras av Gravitech.

Från Gravitechs webbsida för Nano:

Arduino Nano är en ytmonterad breadboard inbäddad version med integrerad USB. Det är en minsta, komplett och breadboard-vänlig .

...

Nano har Boarduinos breadboard-förmåga och Mini + USB med mindre fotavtryck än någon av dem, så användare har mer breadboard space.

Om du har en Nano i ett sådant dinglande tillstånd använder du fel typ av Arduino-kort för fel syfte.

Uppenbarligen kommer en Nano att fungera bra när löst på en yta, dvs inte ansluten till en bräda, men det är inte vad den var avsedd för, och kanske du borde anställa en UNO i stället.

Om du måste använda din Nano utan en brädbräda, kan du förutom trådförpackningen, ledningar med DuPont-honkontakter eller kvinnliga huvudremsor bara löda ledningar till hålen i nano-kortet, om du inte redan har huvudstiften lödda i dem.

#4
+2
Bevan
2016-03-11 14:58:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Här är vad jag använder, upprepade gånger, framgångsrikt. Den passar Nano-rubrikerna och ger dig skruvterminaler för prototyper.

Ooh! det är fint.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...