Fråga:
Varför kan jag inte ladda upp en skiss medan andra komponenter / enheter är anslutna till min Uno?
Peter Bloomfield
2014-02-12 16:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ville skapa en ganska enkel krets som skulle blinka en serie lysdioder i följd med min Arduino Uno (mer specifikt en SainSmart-klon). Jag skrev min skiss och den sammanställdes bra. Efter det anslöt jag 8 LEDS + -motstånd till stift 0 till 7 och kopplade sedan Uno till min dator via USB.

Jag har laddat upp skisser framgångsrikt tidigare, så jag är säker på att mina inställningar och förare etc. är korrekta. Men när jag försökte ladda upp min skiss den här gången fungerade det inte.

Jag försökte ta bort allt jag hade anslutit till Arduinos stift och plötsligt fungerade uppladdningen igen.

Varför händer detta? Betyder det att jag måste koppla bort allt från tavlan varje gång jag laddar upp en skiss?

Två svar:
#1
+22
Peter Bloomfield
2014-02-12 16:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Problemet är specifikt stift 0 och 1. Även om de kan användas som vanliga digitala IO-stift, fungerar de också som RX- och TX-stift för Unos seriella port. USB-anslutningen (för att ladda upp skisser etc.) dirigeras internt till samma stift. Tyvärr betyder det att allt som är anslutet på stift 0 och 1 kan störa den seriella anslutningen och förhindra kommunikation via USB.

Kort sagt, det är inte nödvändigt att koppla bort allt när du laddar upp en skiss. Det borde bara vara nödvändigt att koppla bort allt från stift 0 och 1. I stället för att gå igenom det besväret varje gång en skiss laddas upp kan det dock vara bäst att bara undvika att använda stiften såvida det inte är nödvändigt (t.ex. om du har slut på andra stift, ditt projekt behöver en seriell anslutning till en annan enhet).

Trevligt sätt att lära ut samhället.
Eftersom Arduino också är programmerad av SPI, som finns på stift 10-13, är det också möjligt att förhindra att den laddas upp på dessa stift
Välskrivna frågor och svar! Jag skulle gärna se fler sådana inlägg från dig :)
@TheDoctor - Felaktigt! SPI-stiften är bara relevanta om du använder en In-System-programmerare. Bootloader-programmeringsmekanismen kräver inte SPI-stift ** alls **. Om du inte ansluter ett separat hårdvaruprogrammeringsverktyg är det här ** inte något du behöver oroa dig för **.
#2
  0
Uttam
2015-10-31 21:39:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Peter R. Bloomfield" Jag brukade ladda upp skiss i min arduino uno genom att ansluta Rx och Tx-stift men min skiss laddas upp. Faktiskt är att arduino uno-drivrutinen kan raderas i ditt fall

Detta var tänkt som en referensfråga. Samma person ställde och svarade på frågan. Jag tvivlar på att hans problem är att föraren raderades.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...