Fråga:
Hur skriver jag en Arduino-skiss och en Android-applikation för att prata med varandra via en vanlig USB-kabel?
David Cary
2014-02-17 00:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur skriver jag en Arduino-skiss och en Android-applikation för att prata med varandra via en vanlig USB-kabel?

Du kan använda [ett av de många USB-gränssnitten] (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1371750)
Fem svar:
#1
+6
Federico Fissore
2014-02-17 02:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android-enheter har vanligtvis ingen USB-värd: de förväntar sig att de ska anslutas till en smartare enhet som din dator. Samma sak gäller Arduino. Av denna anledning skapade Arduino Mega ADK (det betyder Tillbehörsutvecklingssats).

Mega ADK och Due fungerar som USB-värdar och kan anslutas direkt till din Android-telefon. Om du redan har ett kort är ett annat alternativ att få en USB-värdsköld för att lägga till USB-värdkapaciteter.

Din skiss berättar för telefonen vilken typ av tillbehörsprogram det är och din telefon kommer att ladda ner lämpligt program från butiken.

Det finns en bok om att ansluta Arduino till Android.

Det finns omvandlare från mini-USB till USB-A-värd.
@anorton Yes: det är OTG-kablar ... se mitt inlägg.
Utgångspunkten för det här svaret var föråldrad år innan det publicerades - de flesta samtida Android-enheter var * avsedda att ha USB-värdstöd, men det finns fall där en del konstruktion lämnar den trasig.
#2
+3
Anonymous Penguin
2014-02-17 20:00:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du nämnde aldrig din surfplattamodell ... eller Arduino-modell

Det finns några surfplattor som är utformade för att fungera med USB-flashenheter och skrivare. Detta kallas OTG (på språng.

Du behöver:

  • En surfplatta som stöder OTG
  • En OTG-adapter som passar in i surfplattans USB-kortplats och är kompatibel
  • Arduino Uno Communicator-appen
  • Arduino Uno (eller klon) [Obs: Den säger att den fungerar med Atmega16U2 eller Atmega8U2 programmerad som en USB-till-seriell omvandlare så jag antar att det skulle täcka några kort mer än Uno.)

En annan alternativ är att titta på Bluetooth (Obs! Jag har precis valt en slumpmässig länk men det finns hundratals liknande BT-adaptrar)

Observera att standard USB-värdläge för Android * inte * stöder flash-enheter med någon operativsystemfunktion (även om några leverantörsbyggnader gör det), utan exponerar en ganska rå USB-värd-API för applikationskod.
#3
+2
David Cary
2014-02-17 09:36:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB-protokollet kräver att den ena änden är en "värd" och den andra änden är en "perifer", och det fungerar inte om enheterna i båda ändarna av kabeln är "kringutrustning". Alias, de flesta Arduinos och många tidiga Android-enheter är "kringutrustning", så att ansluta sådana enheter med en vanlig USB-kabel fungerar inte.

Vissa moderna Android-enheter stöder "OTG", så i teorin kan man göra Android slut på kabeln "värd". Har någon fått det här att fungera?

Ett annat tillvägagångssätt är att på något sätt göra Arduino-änden på kabeln till "värd" och Android-änden på kabeln till "perifer". Det är den metod som

(Amarino (a) och Cellbots (a) (b) tar ännu ett helt annat tillvägagångssätt) .

#4
+1
80HD
2014-02-17 15:54:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bearbetning är ett bra ställe att komma igång med kommunikation från enhet till enhet.

Gränssnittet och språket liknar mycket Arduino och det finns många exempel för att komma igång.

http://playground.arduino.cc/Interfacing/Processing

Körs det på Android?
@AnnonomusPerson Ja, [bearbetning för android] (http://wiki.processing.org/w/Android)
@Faux_Clef Hmm visste inte det. Jag vet fortfarande inte om det är bäst för Android, den länken som du publicerade verkade inte som om den var väldigt stabil ... Jag vet att bearbetning har USB-stöd men jag vet inte om du kan göra det på Android ...
#5
-1
Artsduson
2015-03-31 22:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan ansluta Android och Arduino till usb och använda det enkla verktyget App inventor 2 för android

Testade du den här nya applikationen: https://play.google.com/store/ appar / detaljer? id = bp.usbbridge.appinvDemo och fullständig version: https://play.google.com/store/apps/details?id=bp.usbbridge.appinv

Hitta videor om förklaringar: USB OTG Bridge Serial UART för APP Inventor 2 och ARDUBLOCK på youtubeDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...