Fråga:
Kräver Arduino Uno R3 kylning i en förslutning?
B.K.
2014-02-12 13:36:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tittade på att få ett hölje för att hysa min Arduino Uno R3, men jag är inte säker på om jag också skulle ansluta en fläkt. Har någon erfarenhet av detta? Det ser inte ut som mycket värme genereras, men utan ventilation förutom några slitsar i höljet blir det inte mycket luftcirkulation utan en fläkt. Min oro med att lägga till en fläkt var det faktum att jag skulle behöva driva det.

Om du inte kör några andra nuvarande hungriga kringutrustning, t.ex. motorer i höljet behöver du inte en fläkt eller annan kylning för ett typiskt (inte hyperisolerat) hölje.
Den största värmeskadan på Uno skulle vara dess interna spänningsregulator (er). Om du kan driva 5V från en extern reglerad källa kommer det att hålla sakerna svalare i lådan. Speciellt om du har en massa sensorer som dricker kraft från Uno-kortet.
Två svar:
#1
+16
jippie
2014-02-12 13:48:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enda gångerna jag fick en AVR-körning var när jag använde den omvänd ström. Du kommer att ha det bra utan ett fläkt för Arduino-kortet, så länge du inte driver energikrävande kringutrustning från det.

Förmodligen det enda du verkligen behöver kontrollera (förutom absoluta maximala betyg) : 40mA max per IO-stift och 200mA max för hela mikrokontrollern) är den inbyggda spänningsregulatorn (vanligtvis tre stift med en kylfläns lödd ner till kretskortet) om du drar den från en spänning> 7V eller så.

#2
+5
JVarhol
2014-02-12 23:26:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, du borde inte behöva någon typ av kylanordning som en fläkt så länge som höljet har några hål för att låta värmen stiga ur höljet. Jag rekommenderar inte att du använder fodral som är helt förseglade, såvida du inte använder det i en miljö som har saker som kan tappa Arduino som ROV eller kärnavfallsanläggning (även om jag inte vet varför du skulle vara i en första plats).

Utomhus-, marina och undervattensapplikationer kräver också förseglade fodral.
En av mina vänner har faktiskt jobb vid ett kärnkraftverk.
@Cybergibbons utmärkt poäng när det gäller utomhus ... hmm.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...