Fråga:
Vad är AREF, IOREF och den omärkta stiftet bredvid IOREF på Uno R3?
tbodt
2014-02-13 06:17:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns några stift på Arduino som jag inte har kunnat ta reda på någonting om:

  • IOREF
  • AREF
  • En omärkt bredvid IOREF

Vad är de?

Två svar:
#1
+31
TheDoctor
2014-02-13 06:21:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är spänningsreferensen analog-till-digital-omvandlare (ADC). Den kan användas istället för standard 5V-referensen för den övre änden av det analoga spektrumet - om du till exempel vill använda ADC för att övervaka en signal som har ett intervall på 0-1,5 volt kan du få hela skalan för ADC genom att ansluta AREF till en 1,5V signal. ANSLUTA INTE EN SIGNAL UTANFÖR 0V TILL 5V RANGE!

Observera att för att detta ska fungera måste du köra analogReference (EXTERNAL); innan du använder analogRead () . Också:

Efter att ha ändrat den analoga referensen kanske de första avläsningarna från analogRead () inte är korrekta.

Mer information finns i AnalogReference.

IOREF:

Detta är en spänning som motsvarar i / o på kortet, till exempel skulle en Uno leverera 5v till denna pin, men en Due skulle leverera 3.3v. Att skicka en signal till denna stift gör ingenting.

Omärkt stift:

Denna stift är oanvänd men finns för att säkerställa kompatibilitet med framtida produkter. Den är inte ansluten till något på någon R3-kort jag har sett.

Jag håller med att eventuellt använda denna stift direkt från 5V-stiftet. Mina Nano-kort mäter inte samma på ADC: erna som UNO-korten. Det är någonstans under 5V som jag får 1023-avläsningen. Jag antog att de redan hänvisades till 5V men tydligen var det fel. Tack för tipset.
#2
+13
Klaus-Dieter Warzecha
2014-02-13 06:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När det gäller AREF -stift måste du komma ihåg att Arduino levereras med en 10bit ADC (Analog-Digital-omvandlare), som omvandlar inkommande spänningar mellan 0V och 5V till helvärden mellan 0 och 1023 .Detta resulterar i en upplösning på ungefär 4,8 mV.

Om en sensor bara levererar en lägre maximal spänning, är det rimligt att applicera denna spänning på AREF -stiften, bara för att för att få en högre upplösning.

[analogReference ();] (http://arduino.cc/en/Reference/AnalogReference)
Jag håller med att eventuellt använda denna stift direkt från 5V-stiftet. Mina Nano-kort mäter inte samma på ADC: erna som UNO-korten. Det är någonstans under 5V som jag får 1023-avläsningen. Jag antog att de redan hänvisades till 5V men tydligen var det fel. Tack för tipset. Rösta.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...