Fråga:
Varför är regulatorn väldigt het?
Chris O
2014-02-12 19:41:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi har en LED-remsa ansluten till utgång 6 och drivs av själva Uno-kortet. Borde inte dra för mycket ström, bara ha 10 element på LED-remsan. Medan denna LED-remsa är ansluten till Uno, märkte jag att regulatorn blir mycket varm.

En sak som vi inte har gjort än är att driva LED-remsorna från en extern källa, vilket kommer att vara nödvändigt eftersom det kommer att finnas många remsor. För närvarande försöker eleverna helt enkelt felsöka sitt program med den lilla remsan.

De flesta LED-remsor drar mycket ström
Hur mycket motstånd finns tillsammans med lysdioderna?
Hur driver du Arduino?
@jippie IIRC använder eleverna en eller båda: USB-ingången till Uno, och ibland likströmmen också in från en nätadapter.
Vilken utspänning levererar adaptern?
Använder du ett motstånd mellan lysdioderna och stift 6?
Jag föreslår starkt att du får en DMM och mäter strömmen som tecknas av brädet när du driver den ledda remsan. Google för sätt att mäta ström med en DMM, eftersom det kan vara svårt om du aldrig gjort det förut. Jämför sedan värdet med de som anges i spänningsregulatorns datablad. Strömmen bör ligga inom de värden som visas i "Elektriska egenskaper" och långt under värdena från "Absolut maximala betyg".
Hur varmt är "mycket varmt"? Varm att röra vid? Fysisk skada vid hudkontakt?
@anorton Ganska smärtsam att röra vid, så den omedelbara reaktionen är att flytta tillbaka handen, men ingen hud brinner på så kort tid.
@Ricardo Kan du göra det rådet till ett svar? Att mäta den aktuella strömdragningen gissar varje dag.
Tre svar:
#1
+11
jippie
2014-02-12 20:16:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du matar Arduino med en extern strömförsörjning måste regulatorn ombord skingra spänningsskillnaden mellan ingång och 5VDC vid den totala strömmen du drar från kortet.

Som Klaus Warzecha skrev i ett svar en annan fråga

Arduino är bara hjärnan, inte kraftverk.

Om strömförsörjningens utgångsspänning är 12V, kommer regulatorn att skingra 12-5V = 7 V vid den totala strömmen som dras. Total försvunnen kraft för t.ex. 150mA (bara en uppskattning) skulle vara P = V × I = 7 × 0.150 = 1W Regulatorn kommer att vara ganska varm från att avleda 1W.

Tänk på att strömmen inte är begränsad till 150 mA, tillräckligt med lysdioder kan enkelt öka ström och effekt. Om regulatorn är tillräckligt stressad (ofta) kommer det förr eller senare att misslyckas. Det är bättre praxis att driva all belastning direkt från den externa strömförsörjningen, med hänsyn till den högre spänningen.

#2
+7
Butzke
2014-02-12 20:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En regulator blir normalt varm när den drivs en ström nära det maximala som kan drivas, och det är normalt att regulatorn håller sig varm.

En normal regulator som LM7805 kan fungera till 125 ° C.

Om du försöker köra mer ström som den förmodligen kan brinna, så kanske det är dags att byta strömförsörjning till en extern för att skydda ditt Arduino-kort.

#3
+5
Ricardo
2014-02-13 20:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När en krets är varm är det mycket troligt att den drar för mycket ström. Det kan vara en komponent som blir mer aktuell än den är avsedd för, eller ett PCB-spår eller en kabel.

Så innan du gör något annat föreslår jag starkt att du får en DMM och mäter strömmen dras av tavlan när du driver den ledda remsan. Google för sätt att mäta ström med en DMM, eftersom det kan vara svårt om du aldrig gjort det förut.

Jämför sedan värdet med de som anges i spänningsregulatorns datablad. Strömmen bör ligga inom de värden som visas i "Elektriska egenskaper" och långt under de från "Absolut maximala betyg".

Alla svaren är utmärkta, men jag väljer dina eftersom du uttryckligen säger att mäta förstärkarna.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...