Fråga:
Är det möjligt att programmera en Arduino Pro Mini med en Arduino Uno R3?
zeldarulez
2014-02-15 09:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har nyligen fått en Arduino Pro Mini i gåva och jag har ingen extern USB-programmerare för att programmera Pro Mini. Jag äger dock en Arduino Uno R3 och jag tror att det skulle vara möjligt eftersom de båda har samma klockhastighet och mikrokontroller (16MHz med en atmega328).

Är det möjligt att programmera en Arduino Pro Mini med en Arduino Uno? Om ja, hur gör man det?

Vilken Pro Mini är det, 3.3V eller 5V? Jag antar att detta måste vara 5V-en eftersom jag tror att den andra (3.3V) bara fungerar vid 8MHz.
Jag använder den här metoden för min Leonardo..http: //forum.arduino.cc/index.php? PHPSESSID = 15s79rlhp4mobav6canqahon54 & topic = 159904.msg1200578 # msg1200578
Tre svar:
#1
+7
sachleen
2014-02-15 09:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anslut bara stiften (RX, TX, reset, Power och Ground) till motsvarande stift på din Uno.

Du kan behöva ta ut ATMega328 ur din Uno för att detta ska fungera .

Tänk på att du måste ansluta den till rätt strömuttag! Om din pro mini körs på 3.3v måste du ansluta den till 3,3-stiftet på din Uno.

Kolla in sidan ArduinoToBreadboard för lite mer information. Rulla ner till "Ladda upp med hjälp av ett Arduino-kort". Även om det visar dig hur du programmerar en Arduino på en bräda, är kablarna desamma.

Du bör ta bort ATmega328 från kortet. Det finns en vag chans att det skulle fungera utan att göra det, men chansen är att även om det ytligt fungerade skulle du få fel.
Jag har fått det att fungera konsekvent eftersom jag har SMD uno. Måste dock återställa manuellt.
Den här fungerade inte för mig.
#2
+3
Hebby
2015-01-31 23:45:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

du kan programmera med ett SMD-kort, du länkar inte återställningslinjen, håller nollställningen på uno under hela processen och knackar på återställningen på mini så snart ideen säger ladda upp för att ladda upp skissen genom att hålla uno i återställning stör det inte seriekommunerna

Fungerade som en charm. Jag fortsatte att trycka på RESET under hela uppladdningstiden, från innan jag laddade Arduino tills jag var klar med uppladdningen. Fungerar utmärkt. Tack så mycket.
#3
+2
MichaelT
2018-05-29 02:27:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns en annan metod genom vilken du kan ladda upp dina skissprogram. Programmera UNO med skissen "Arduino as ISP" och anslut pro mini via SPI-stiften (plus återställningslinjen). Se "Ladda upp med programmerare" på Arduino-webbplatsen och någon annanstans på internet inklusive stackutbyte. Med den här metoden kan du använda chipets hela minne och undvika att använda bootloader, men du måste ladda upp med SPI varje gång.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...