Fråga:
"avrdude: stk500_getsync (): inte synkroniserad: resp = 0x00," aka Some Dude Named Avr Don't Let Me Upload My Program
The Guy with The Hat
2014-02-12 06:08:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag gjorde ett fantastiskt program häromdagen och ville ladda upp det till min Arduino. Efter att ha klickat på uppladdningsknappen kom någon snäll kille som heter avr och stoppade mig och sa:

avrdude: stk500_getsync (): inte synkroniserad: resp = 0x00

Allt jag vill göra är att bara ladda upp mitt program, men avr tillåter inte mig. Han är till och med oförklarlig, så kan någon berätta vad han försöker säga och hur man kan bli av med honom?


dvs:

När jag försöker ladda upp ett program till min Arduino får jag det här felmeddelandet:

avrdude: stk500_getsync (): inte synkroniserad: resp = 0x00

Vad betyder detta, och hur kan jag fixa det?

Ganska vanligt felmeddelande, inte alltid trivialt att lösa: http://electronics.stackexchange.com/search?q=avrdude%3A+stk500_getsync%28%29%3A+not+in+sync%3A+resp%3D0x00
Trevlig titel! Jag har haft det felet själv ...
+1 för titeln: D ... Jag hatar verkligen den här killen lika mycket som du gjorde!
Prova att installera drivrutinen (cp2102) för arduino. Det hjälpte mig. Tack för tidigare svar ppl :-)
Det här inlägget i juni 2018 löste det för mig (första svaret): https://arduino.stackexchange.com/questions/51729/ch340-nano-avrdude-stk500-getsync-not-in-sync-resp-0xa4
Jag hade samma problem och försökte de vanliga förslagen till ingen nytta. Jag kunde se utdata från den gamla koden i den seriella bildskärmen. Jag bytte till UECIDE och den byggdes och laddades upp utan problem eller ändringar. Inte säker på vad som händer, men det var en enkel lösning.
Tjugo svar:
#1
+75
The Guy with The Hat
2014-02-12 06:08:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta orsakas av ett generiskt anslutningsfel mellan din dator och Arduino och kan bero på många olika specifika problem.

Här är några enkla saker som ofta kan åtgärda detta fel:

 • Koppla bort och anslut USB-kabeln igen.
 • Tryck på återställningsknappen på kortet.
 • Starta om Arduino IDE.
 • Se till att du välj rätt kort i Verktyg ► Kort ► , t.ex. Om du använder Duemilanove 328, välj det istället för Duemilanove 128. Brädet ska säga vilken version det finns på mikrochipet.
 • Se till att du valde rätt port i Verktyg ► Seriell port ► . Ett sätt att ta reda på vilken port den är på är genom att följa dessa steg:
  1. Koppla bort USB-kabeln.
  2. Gå till Verktyg ► Seriell port ► och se vilka portar som är listade (t.ex. COM4 COM5 COM14).
  3. Anslut USB-kabeln igen.
  4. Gå tillbaka till Verktyg ► Seriell port ► och se vilken port dök upp som inte fanns där tidigare.
 • Se till att digitala stift 0 och 1 inte har några delar anslutna, inklusive några skärmar.

Om ingen av dessa fungerar vill du försöka isolera problemet genom att ersätta saker: prova en annan dator på samma arduino, prova en annan arduino på samma dator och försök använda en annan USB-kabel.

Om problemet är med datorn:

 • Kontrollera alla datorrelaterade problem i listan "enkla korrigeringar" ovan.
 • Installera om IDE.
 • Installera om drivrutinerna.

Om problemet är med Arduino:

 • Kontrollera alla kortrelaterade problem i listan "enkla korrigeringar" ovan.
 • Se till att mikrokontrollern sitter rätt.
 • Du kan behöva bränna bootloader.
 • Byt ut mikrokontrollern om du har en annan praktisk i närheten.
 • Du kanske har murat din Arduino. Tyvärr :(
Det finns andra möjliga orsaker. Du kan ha skadat ATmega, du kan ha skadat startladdaren på ATmega, du kan ha strömproblem eller en mängd andra möjligheter. Den "inte synkroniserad: resp = 0x00" är verkligen ett generiskt "ATmega svarar inte" meddelande. Allt som kan få ATmega att inte svara kan orsaka det.
Så kan jag inte ha någonting i 0 eller 1 någonsin?
@Tim Du kan ansluta saker till dessa stift, men du måste koppla bort dem om du vill kommunicera med din Arduino via USB-kabeln.
Jag fick detta fel på min allra första Duemillanove år sedan. Det var ett dött UART-chip (eller anslutning från USB till UART-chip). Väldigt frustrerande. Jag köpte en AVR-programmerare och brände startladdaren. Köpt en annan CPU med startad laddare. Det var inte förrän leverantören skickade en ersättare att jag kunde gå med i världen av Arduino-entusiaster (och jag har nu två reservprocessorer).
"Koppla bort och anslut USB-kabeln igen" fungerar för mig
Delen om stift 0 och 1. Kinda suger när hela poängen med ditt projekt är en 232-port på stift 0 och 1. UGH
"Tryck på återställningsknappen på tavlan" hjälpte.
Tack så mycket. Det här felet försvann när jag tog bort min Ethernet-sköld och försökte ladda upp. Du hjälpte mig bara att uppfylla en allvarlig deadline.
Kan du också lägga till Verktyg-> Processor-> Atmega 328P till Atmega 328P (Old Bootloader) till listan över möjliga lösningar.
Observera om bootloader: På Arduino Uno och Mega 2560 finns det faktiskt två bootloaders! En på mikrokontrollern som skissen skrivs till och en på 16u2 som hanterar USB-stacken och fungerar som den faktiska programmeraren för sketch-micro. I mitt fall var 16u2 problemet.
#2
+37
aguadopd
2018-03-03 01:40:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ytterligare en korrigering:

Ändra Verktyg->Processor->Atmega 328P till Atmega 328P (Old Bootloader) . Påminn om att alternativet Processor endast är tillgängligt när du väljer några specifika kort på Tools>Board .

Detta fungerade för min Arduino Nano med CH340, med Arduino IDE 1.8.5 under Linux Ubuntu 17.10. Dessutom kommer detta troligen att hända om du använder IDE 1.8.9 eller senare och du får en gammal eller klonad Nano.

Det var lösningen! Den nya startladdaren använder två gånger baudhastigheten (115200 istället för 57600).
#3
+12
Ricardo
2014-02-12 06:20:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tyvärr kan det också betyda att du brände din mikrokontroller. Gjorde du något farligt precis innan du försökte ladda upp en ny skiss? Fungerar mikrokontrollen fortfarande med sin tidigare laddade skiss?

#4
+10
TheDoctor
2014-02-12 06:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om inget av ovanstående steg fungerar, försök installera om Avrdude och avr-gcc-kompilatorn. Jag var tvungen att göra detta efter att min Mega började lida av detta.

Om du installerade Avrdude och avr-gcc separat, avinstallerar du dem bara. om inte kan du behöva installera om Arduino IDE. Dessa steg beror på ditt operativsystem.

Det är mycket osannolikt att problemet skulle orsakas på grund av att verktygskedjan används. Detta är för extremt, IMO.
Det är det enda sättet jag kunde lösa mitt problem på
Vad är den här installationsprocessen du pratar om? Arduino-redigeringsverktyget är bara uppackat. Det finns ingen installationsprocess.
#5
+9
Gabe Ruiz
2015-02-25 11:05:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har fått samma meddelande. Varje gång det har lösts genom att välja rätt port, dvs. USB under menyn Verktyg och sedan Portar. Det är ett enkelt steg men jag glömmer alltid. Jag kopplar ur Arduino för att stoppa det aktuella programmet, kopplar in det igen till min dator för att ladda upp det nya programmet och få felet, panik, förbannelse, och först då, kom ihåg.

Jag tror att detta är den vanligaste lösningen.
#6
+9
tr4nc3
2016-04-01 00:46:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I mitt fall hade jag inte anslutit RTS-stiftet på FTDI-chipet till en kondensator som gick till RST-stiften på Arduino Pro Mini. När jag väl installerat den här anslutningen fick jag inte längre felet och kunde ladda upp kod.

Nick Gammon förklarar detta i sitt forum. Jag har lagt till en bild av var / hur kondensatorn ska placeras. enter image description here

+1 för den fina bilden av USB-programmeringsanslutningen direkt till ett atmega-chip.
Jag hade också några dåliga anslutningar på mitt bräde, jag kopplade bort allt och laddade upp en grundläggande skiss och det fungerade. Gå nu på vilken kabel som inte är på rätt plats
#7
+5
Hrdip
2015-02-01 13:29:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade exakt samma problem. Jag försökte installera IDE i en annan bärbar dator och laddade upp programmet från den bärbara datorn. Problemet löst. Sedan kom jag tillbaka till min bärbara dator, avinstallerade IDE och installerade om den .. den började fungera.

Men jag var inte nöjd eftersom jag inte kunde hitta källan till problemet ... så jag försökte köra allt igen på exakt sätt ... Jag hittade problemet men var inte säker på om det kan vara den verkliga orsaken till det.

I mitt projekt behövde jag utföra seriekommunikation mellan arduino och MATLAB (GUI). För att se / verifiera utdata (typ) av MATLAB (GUI) seriell data använde jag HYPERTERMINAL och även VIRTUAL SERIAL PORT EMULATOR. Jag märkte att varje gång när hyperterminal körs eller VSPE körs medan min seriella bildskärm är på skruvar den upp uppladdningsfunktionen i programmet. Jag är inte säker på om det beror på VSPE eller HYPERTERMINAL, men ominstallering av IDE fungerade för mig.

En av Serial Control-linjerna, jag tror att den är DTR, används för att återställa Arduino. När du försöker programmera din Arduino kan ditt terminalprogram störa.
Detta fungerade bara för mig när jag också raderade min Arduino Library-mapp, som innehåller alla inställningar och extra libs.
#8
+3
Mikech
2016-02-18 00:35:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För personer som använder Linux Mint fann jag att genom att välja "TTY SO" -porten istället för den som heter "Arduino" skulle det fungera (jag kan inte berätta exakt för att jag inte har den datorn framför mig just nu).

Sedan nästa gång jag använde Arduino fick jag igen samma meddelande så jag bytte tillbaka till "Arduino" -porten och det har fungerat så sedan dess.

Jag är inte så tekniskt kunnig som resten av er så jag har ingen aning om varför det här fungerar eller vad problemet var, men det fungerade vilket jag bara bryr mig om. Kanske kommer det att vara användbart för någon.

#9
+3
daysley
2016-06-27 00:35:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag avinstallerade IDE och drivrutiner etc, installerade allt igen, sedan körde jag Arduino IDE som administratör och ställde in för att köra kompatibilitet som Windows 7 (jag använder för närvarande 10).

I ändrade också programmeraren till AVR ISP (jag tror inte att det här spelar någon roll, men jag ändrade det ändå).

Allt fungerar igen ... förhoppningsvis kan detta också hjälpa någon annan.

#10
+2
fearghal
2016-07-16 09:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ovanlig men jag har bytt ut mikrokontrollerna mycket och jag fick det här felet när man inte satt ordentligt .. Jag kunde bränna några gånger men antar att det gled ut igen - lite tryck på baksidan av ATMega328 fixade det!

#11
+1
ChehtanSuresh
2018-08-28 13:04:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade ett liknande problem med mitt Uno-kort

 avrdude: stk500_recv (): programmeraren svarar inteavrdude: stk500_getsync () försök 1 av 10: inte synkroniserad: resp = 0x90 kod> 

Testade många metoder

 • Tryck på reset innan du skickar paket
 • olika IDE-versioner
 • Byt kabel
 • Byt själva styrenheten
 • Loopback-test

men allt ovan misslyckades.

Jag använder Ubuntu 16.04.4 LTS 4.15.0-33-generic (medan du skriver den här kommentaren). CDC ACM-modulen laddades inte, därför skapades ingen / dev / ttyACM0 -enhet för att välja i Arduino IDE -> Tools -> Port

Därför , Hämta modulnamnet och ladda det

 $ lsusb Bus 002 Device 001: ID 1d6b: 0003 Linux Foundation 3.0 root hubBus 001 Device 005: ID 2341: 0043 Arduino SA Uno R3 (CDC ACM) Buss 001 Enhet 001: ID 1d6b: 0002 Linux Foundation 2.0 root hub $ sudo modprobe cdc-acm 

Kommandot ovan infogar den modul som krävs. Nu kan jag välja rätt port och ladda upp koden

Av olika lösningar fungerade detta för mig, hoppas att det hjälper någon också.

#12
+1
Jethro
2018-06-18 15:44:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag får problem med att ladda upp till mina tavlor laddar jag upp ett annat program som exempel på blink. Detta verkar återställa något och jag kan sedan ladda upp mitt eget program (som är ganska stort).

Det kan vara värt att prova det här för att se om det fungerar i ditt fall, även om jag inte har någon aning om varför det fungerar.

vad styrelse och bootloader?
Arduino Nano, ATMega328P (inte tredje part). Hårdvaruversion: 2, firmwareversion: 1.16, enhetssignaturen är 0x1e950f Jag har inte kontrollerat bootloader, men de annonseras som "traditionell bootloader"
så ditt svar är specifikt för gammal Nano bootloader
Tack! Jag kommer att titta på bootloaders och försöka uppgradera den. Har du någon information om detta fel?
#13
+1
Wilkie
2017-02-25 02:38:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag fick också det här felet. Det var första gången jag använde ett nytt Arduino Nano-kort efter att jag hade lödt på rubriker. Bara tyrning av Blink Sketch, ingenting var anslutet till brädet.

Jag hittade ett litet kort löd mellan GROUND- och RESET-stiften. Jag valde det och sedan kunde jag ladda upp ok.

Jag antar att detta kan hända om du hade samma kortslutning någonstans.

#14
+1
Hamish_Fernsby
2018-05-02 22:24:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter massor av urkoppling, kontroll av portar, omstart av IDE osv. Det som verkade göra skillnad för att åtgärda detta fel med Arduino Mega 2560 var att avinstallera Windows USB-arduino-drivrutinen och sedan installera om den med hjälp av drivrutinen här & välj manuellt listan> portar> arduino http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/Arduino-Mega-2560-USB-Driver-1110-for-Windows-7-64- bit.shtml Jag kanske har testat det på min uno och sedan tillbaka till mega så det finns en liten chans att prata med uno gjorde AVRDUDE glad men osannolik.

#15
+1
tst
2017-09-14 03:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har precis haft samma fel med en helt ny Mini Pro. Eftersom standardblinkprogrammet som levererades med de flesta Arduino körs vet jag att enheten antagligen är OK.

Så jag inspekterade rubrikerna som jag bara lödde en gång till och fann att det inte fanns tillräckligt med löd på TX0-stiften. Efter varje lödning av varje verk.

#16
+1
Arijit
2016-09-15 17:07:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns också en möjlighet att själva styrenheten placeras på fel sätt i uttaget på Arduino. Detta kan vara farligt för styrenheten (som kan bli zapped) men i mitt fall gav det bara ett fel i synkroniseringen, vilket hindrade mig från att ladda upp kod.

Så kolla bara om hacket på IC är i rätt riktning (du kan korsa kryssrutan med bilder på tavlan online). Skåran på Unos styrenhet ska peka mot brädans kant.

#17
  0
pablo
2018-06-07 00:27:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag löste det genom att uppdatera brädorna (under "styrelsechef")

Har du en Arduino Nano?
#18
  0
gpuguy
2018-08-21 19:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag stod inför samma problem för någon kod idag och jag löste det enligt följande:

1- Först körde jag en grundläggande LED-blinkande kod. Det gav samma fel. Det bekräftar att felet är vid uppladdning och har inget att göra med att kompilera. Jag kollade också att min kod sammanställdes bra.

2- Jag tog ett nytt bräde, men det fungerade bra på den här datorn. Det betyder att datorn och USB-kabeln är OK.

3 - Jag anslöt det felaktiga kortet till en annan dator, och överraskande nog fanns det inget sådant fel vid överföringen. Det gav mig tips om problem i drivrutinen i den första datorn.

4- Så jag avinstallerade drivrutinen och installerade den igen på den första datorn genom att ladda ner från här

(se till att medan du installerar drivrutinen från den här länken håller du ditt kort anslutet till datorn)

Det fungerade bra nu :-)

#19
  0
Mistofeles
2018-09-24 01:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade det här felet i min Linux Mint 17.3-bärbara dator med Arduino Nanoavrdude: stk500_getsync (): inte synkroniserad: resp = 0x00

Löst:

 • tog bort allt det hade 'arduino' eller 'avr' i sitt namn
 • tagit bort kataloger .arduino och .arduino15 (Observera punkten i namnet)
 • avlägsnas ver 1.8.7 med avinstallation av paket
 • apt-get install arduino (ver 1.1.0)
 • testad med en enkel skiss (allt OK)
 • installerat ver 1.8.7 med installationen av paketet
 • kompilerat.
 • vald ATmega328p (gammal bootloader) för processor, Arduino Nano för kort och / dev / ttyUSB0 för port => DET FUNGERAR!

Det verkar som att "Old bootloader" var tricket i det här fallet. Jag har nu båda ver 1.1.0 och 1.8.7, vem bryr sig.

bör du först läsa svaret från aguadopd
#20
  0
The_Indestructible_Cat
2020-06-25 02:03:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad jag försökte var att inte ansluta en mark på en styrelse till den andra marken på den andra. Detta stoppade problemet för mig.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...