Fråga:
Vad är SVG-stiften för på SainSmart Uno-klonen?
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag köpte ett SainSmart-klonkort som är kompatibelt med Arduino Uno R3. Vid sidan av var och en av de vanliga IO-stiften finns det en rad med ytterligare tre stift (hane). De är ordnade i kolumner, markerade S, V och G.

De kan ses på den här bilden:

Photo of SainSmart Uno R3 clone board

De flesta av dem är omedelbart ovanför SainSmart- och UNO-logotyperna. SVG-stiften som motsvarar de analoga stiften kan ses omedelbart under mikroprocessorn.

Vad är dessa stift för? Är detta ett standardformat för vissa applikationer, eller är det något unikt för SainSmart?

Ett svar:
#1
+10
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SVG = Signal, Voltage, Ground.

Signalstiftet kommer att bära den faktiska utgången, som kan vara hög eller låg vid varje given tidpunkt. Det är i grunden bara en manlig version av motsvarande standard GPIO-stift. Spänningsstiftet kommer alltid att vara högt (vilket kan vara 5v eller 3,3v på detta kort, beroende på utgångsnivåomkopplaren). Jordstiftet är exakt vad namnet antyder - det är kopplat till kortets mark.

Detta betyder uppenbarligen att det finns mycket duplicering. Varför har två signalstift? Och varför bry sig om att ha så många spännings- och jordnålar om de ändå är desamma?

Anledningen är helt enkelt bekvämlighet.

Om du har en fristående extern komponent (som t.ex. motor), skulle du normalt behöva köra 3 separata ledningar till den. Med de regelbundet åtskilda SVG-stiften på brädet kan du istället använda en 3-vägs kabel med ett lämpligt honhuvudblock. Du kan köra det till en motsvarande uppsättning med 3 stift på den externa komponenten. Det betyder att du kan ansluta / lossa komponenten genom att ansluta / koppla ur (effektivt) en enda kabel.

Jag tror inte att SVG-idén är en "standard" som sådan, till stor del för att (i detta form) det är bara till nytta för människor som experimenterar eller prototyper (i motsats till att utforma ett mer permanent system). Det verkar dock vara ganska populärt bland hobbyister och entusiaster. Du behöver bara se upp för komponenter som kan placera motsvarande SVG-stift i en annan ordning.

Servos har vanligtvis samma pinout så jag antar att den andra fördelen är att du enkelt kan ansluta dem. Http://www.imagesco.com/servo/connectors.jpg
Bra poäng. Jag hade tänkt att nämna servor, men glömde uppenbarligen!
Detta är också användbart för att ansluta potentiometer till analoga stift. Om du ansluter de externa stiften till V & G och mittstiften till S, har du en omedelbar spänningsdelare.
Jag bör påpeka att det verkar som om V-stiftet i den här konfigurationen inte är tillräckligt kraftfullt för att driva en standard servo. Detta är olyckligt, eftersom det är väldigt bekvämt att ansluta en servo direkt till den här rubriken. Det verkar fungera först, men så småningom kommer styrelsen att gå i ett svar som inte svarar, förmodligen för att det inte kan driva så mycket ström, eller spänningen fluktuerar. Jag är inte helt säker på varför, men att köra bort servon från Arduino header 5v pin verkar fungera bra. Typ av en bummer.
Det är inte riktigt en bra idé att driva en servo av * någon * stift på en Arduino, eftersom de antingen skulle ha för hög spänning eller kommer från logikregulatorn, och eftersom servor är notoriskt makt hungriga och elektriskt brus, är det föredraget att de inte delar samma regulator som logik.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...