Fråga:
Tvättbar, bärbar teknik med Arduino
apnorton
2014-02-13 01:26:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fråga: Hur förbereder man kläder med inbäddad elektronik för tvätt?

Bakgrund: Det finns flera Arduino-kort / kloner som är avsedda för "bärbar teknik." (Till exempel Lilypad.) Bärbar teknik med LED-ljusmönster, mikrofoner, GPS eller andra kretsar är ett intressant koncept, men vatten och el brukar inte blandas.

För att förbereda bärbar teknik för tvätt skulle jag anta att folk gör stora kretsar avtagbara. Ändå kommer oundvikligen viss elektronik att fästas mer eller mindre permanent på duken. Vad, om något, kan göras med denna elektronik (t.ex. sydd i Arduino Lilypad) för att göra dem tvättmaskin (föredras - handtvätt kan göras, men det är så mycket lättare att maskintvätta) säkert?

Tre svar:
#1
+5
sachleen
2014-02-13 01:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle använda någon form av epoxi och täcka över de exponerade kretsarna. Det största problemet skulle vara var ledningarna ansluter till kortet eftersom flex över tid kan försvaga det.

Några alternativ inkluderar:

Värme kan spela en faktor om du täcker brädorna i epoxi men du borde inte producera så mycket värme i en bärbar enhet, eller hur?
#2
+4
JVarhol
2014-02-13 01:42:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle göra det så att styrelsen har kardborrband på sig så att den kan lossas från kläderna och sedan har alla ledningar en snäppterminal som kablarna från Arduino ansluter till. På så sätt tar du bort alla ledningar och tar bort arduinoen. När det gäller komponenter skulle jag täcka dem i en epoxi för att skydda dem.

Jag har köpt de "rätta" snaps för bärbara elektroniska anslutningar, och jag har också köpt billiga glänsande silverfärgade snaps från tygbutiken. Båda fungerar bra med ledande tråd. Det är mycket mindre speciellt än det verkar som det borde vara.
#3
+4
David Cary
2014-02-17 00:29:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur förbereder man kläder med inbäddad elektronik för tvätt?

  • Ta bort batteriet / batterierna och andra strömförsörjningar och ställ dem långt från vattnet . Summer och högtalare också.
  • Tvätta försiktigt kläder (inklusive Lilypad, lysdioder, motstånd, kondensatorer, integrerade kretsar, accelerometrar, magnetometrar, Bluetooth-moduler, GPS-moduler, etc.) för hand med ett milt rengöringsmedel.
  • Dropptork, eller torka manuellt med en hårtork.

Se:Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...